Het aantal woninginbraken is tijdens de coronacrisis gedaald. We waren vaker thuis. Inmiddels gaan we weer meer en meer buitenshuis werken en ook de recreatie komt goed op gang. De kans op woninginbraak wordt daardoor groter. We verlaten immers onze woning vaker zonder adequate maatregelen te nemen tegen inbraak. Dat kan een onveilig gevoel geven. Dat gevoel kan gemakkelijk worden weggenomen met een aantal maatregelen waaronder de woning voorzien van rolluiken op maat.

Als we de coronacrisis even buiten beschouwing laten, blijkt het aantal woninginbraken te dalen, maar het zijn er nog altijd bijna veertigduizend per jaar (2019). Ook al lijkt dat een positief bericht, jouw woning zal maar binnen die veertigduizend vallen. Bovendien wordt hier gesproken over een gemiddelde en is in sommige gemeenten het aantal inbraken weliswaar gedaald, in andere gemeenten steeg dat aantal. Daarnaast geeft niets of niemand de garantie dat die gemiddelde daling doorzet. Met andere woorden; het is altijd goed om zo mogelijk maatregelen te nemen tegen inbrekers. Denk aan alle ramen en deuren goed sluiten, een lichtje laten branden, een hond nemen of de buurtapp inschakelen als er verdachte omstandigheden zijn. Rolluiken zijn niet zozeer een toevoeging op deze maatregelen, maar misschien wel een van de belangrijkste.

Rolluiken houden inbrekers buiten

Rolluiken geven inbrekers nauwelijks kans en daarmee is jouw woning voorzien van een inbraakbeveiliging die niet alleen ongenode gasten buiten de deur houdt, maar nog veel meer voordelen heeft.

Rolluiken houden de zonnewarmte buiten

Zo zijn rolluiken tegelijkertijd een goede manier om de warmte van de zon buiten de deur te houden. Aangezien de temperatuur de laatste jaren in ons land steeds vaker tot flinke hoogten oploopt, zijn rolluiken geen overbodige luxe. Daar kun je veel profijt van hebben. Het binnenklimaat blijft een stuk aangenamer. Rolluiken zijn daarmee eigenlijk de overtreffende trap van screens, die eveneens de warmte en de zon buiten houden, maar rolluiken bieden zoals gezegd zoveel meer.

Rolluiken houden de herrie buiten

Rolluiken zorgen er namelijk ook voor dat geluidoverlast tot het verleden behoort. Buitengeluiden van verkeer, mensenmenigten en machines worden door de luiken enorm gedempt. Ongewenste herrie kan op die manier geweerd worden.

Rolluiken houden de kou buiten

Nog een voordeel van rolluiken: ze isoleren de woning. Is het in de winter buiten berenkoud dan houden de rolluiken de warmte waar het hoort, in jouw woning. Bovendien hoef je dan minder te stoken waardoor de energierekening flink mee kan vallen.

Al met al blijken rolluiken multifunctioneel en zijn rolluiken op maat voor ieder raam geschikt. Of je nu standaard ramen of draai-kiep ramen hebt, een dakkapel wil voorzien van een rolluik of een buitendeur. Er is veel mogelijk en met goede voorlichting en een juiste meetservice kan het niet misgaan en kun je genieten van alle mogelijke voordelen die rolluiken bieden, waaronder die inbrekers ver uit jouw buurt houden.