Ben je in het bezit van een elektrische voertuig? Dan heb je veel voordelen wanneer je ervoor kiest om thuis je auto op te laden. Een laadpaal thuis installeren gebeurt echter niet zomaar. Er zijn namelijk een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. In deze blog vertellen we je waar je zeker rekening mee moet houden als het gaat om de installatie van een eigen laadpaal. 

Waar komt de laadpaal te staan?

De plek waar je laadpaal komt te staan is enorm belangrijk. Dit omdat het makkelijk moet zijn om je auto kunnen laden. Een ander reden waarom de ligging van de laadpaal belangrijk is heeft te maken met het feit dat je geen verlengkabel mag gebruiken bij het opladen van de elektrische auto. Het is dus belangrijk om een geschikte plek te kiezen waar je de laadpaal het best kan laten installeren. 

Een wallbox of een laadpaal

Bij het kopen van een elektrische auto, denken de meeste mensen vaak direct aan het installeren van een laadpaal. Maar je kunt ook kiezen voor een wallbox. In de meeste gevallen is een wallbox iets kleiner in formaat ten opzichte van een laadpaal. De beide laadmogelijkheden verschillen met name van elkaar in uiterlijk. Feit is natuurlijk wel dat beide energiesystemen ervoor zorgen dat je elektrische voertuig op een goed manier opgeladen kan worden. Vooral als je te maken hebt met een situatie thuis waarbij het installeren van een laadpaal moeilijkheden geeft is het kiezen voor een wallbox een logische keuze. Voor wat betreft de design heb je bij zowel de wallbox en laadpalen diverse modellen waaruit je kunt kiezen. 

Laat je laadpaal installeren door een professional

Een laadpaal is enorm belangrijk voor je elektrische auto. Wanneer er een laadpaal thuis wordt geïnstalleerd wil je dan ook graag dat het op een professionele manier gedaan wordt. Op zoek gaan naar een professional die weet hoe een laadpaal geïnstalleerd wordt, dan ook het eerste wat je moet doen. Op die manier heb je de garantie dat alles op een professionele manier wordt uitgevoerd. Een gouden tip hierbij is om een bedrijf te raadplegen die het installeren van een laadpaal op een deskundige manier kan aanbrengen. Als je de laadpaal laat installeren door een laadpaal specialist, dan weet je zeker dat dit goed gebeurt!