Iedereen kent ze wel: lamellen. Dit soort raamdecoratie is erg populair geweest en bestaat al heel wat jaren. Lamellen zie je nog steeds terug komen en dat is ook niet zo gek. In deze blog worden 5 voordelen van lamellen beschreven en kun je zelf lezen waarom lamellen zo handig zijn!

Eenvoudige bediening

Lamellen zijn eenvoudig te bedienen. Doordat je de lamallen 180 graden kunt draaien bepaal je zelf de lichtinval en mate van privacy. Ze worden daarom ook vaak gebruikt in een kantoor. Geen zin in te veel buitenlicht dat naar binnen schijnt? Dan draai je de lamellen gewoon dicht. Juist behoefte aan buitenlicht? Draai dan de lamellen open. Ze zijn ook nog een erg licht in de bediening. Erg makkelijk dus!

Zelf in te korten

De lamellen van ilumio zijn allemaal standaardmaten. Er is wel een mogelijkheid om ze zelf op maat te maken. Je kunt ze namelijk gemakkelijk zelf inkorten. Je kunt namelijk de rails in de breedte inkorten. Daarnaast kun je de stof aan de onderkant omvouwen en op de gewenste lengte afknippen. Zo passen de lamellen altijd voor je raam.

Gemakkelijk schoon te houden

De lamellen van ilumio zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit kunststof en polyester. Ze zijn hierdoor gemakkelijk schoon te houden. In tegenstelling tot horizontale lamellen kan stof hier zich moeilijk ophopen. Je neemt ze gemakkelijk af met een vochtige doek of plumeau.

Passen in veel interieurs

Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Dit zorgt ervoor dat ze bij vrijwel elk interieur passen. Er zitten dus altijd lamellen tussen die voldoen aan jouw wensen.

Isolerende werking

Lamellen kunnen een isolerende werking hebben. Dit komt doordat er tussen de lamellen en het raam stilstaande lucht ontstaat. Dit zorgt ervoor dat kou en tocht buiten de deur blijft en de warmte juist lekker in huis blijft.

Hopelijk weet je door dit blog wat meer over lamellen en waarom ze nou zo handig zijn. Zoals je hebt kunnen lezen zitten er aardig wat voordelen aan lamellen en zijn ze ook nog eens te plaatsen in vrijwel elk interieur! Wil je nog meer informatie over lamellen? Neem dan eens een kijkje op de website van ilumio.