Glazen schuifwanden zijn tegenwoordig ontzettend populair. Dat is niet verwonderlijk, aangezien een glazen schuifwand naast een ontzettend stijlvolle uitstraling nog veel meer voordelen biedt. In dit artikel zetten we ze voor je op een rij. 

1.Verbinding met buiten

Door middel van glazen schuifwanden in je terrasoverkapping, blokhut of tuinkamer, wordt het buitenleven met binnenleven verbonden. Met een glazen schuifwand maak je de overkapping eenvoudig winddicht en beschermt tegen regen en andere weersinvloeden. Dit maakt het mogelijk om in elk seizoen uitgebreid van het buitenleven te kunnen genieten. Zodra de zon schijnt blijft de warmte door de gesloten wanden hangen en zal er een aangename temperatuur ontstaan. Wordt het te warm? Dan kunnen de schuifwanden uiteraard geopend worden om te ventileren. 

2. Duurzaam

Het aanschaffen van glazen schuifwanden kost je een behoorlijke smak geld. Je wilt er dan natuurlijk wel zeker van kunnen zijn dat zo’n grote investering duurzaam is. Glazen schuifwanden worden doorgaans geleverd met een aluminium rails. Deze zijn van bijzonder hoogwaardige kwaliteit en bovendien slijtvast: ze zullen niet gaan roesten. De wielen zijn van het eveneens hoogwaardige en slijtvaste materiaal teflon gemaakt. Dit wil zeggen dat ieder onafhankelijk element en daardoor de glazen schuifwanden in het geheel jarenlang mee zullen gaan. 

3. Energiebesparend

Daarnaast werken glazen schuifwanden energiebesparend. Je kunt er namelijk op een slimme manier jouw energierekening mee laten dalen. Zodra de zon schijnt, zal de temperatuur onder de terrasoverkapping snel oplopen. Deze warmte kun je eenvoudig overdragen naar andere ruimtes in de woning. Dit is uiteraard beter voor het milieu en ook nog eens aantrekkelijk voor je portemonnee. 

4. Eenvoudig te monteren

De montage van de glazen schuifwanden gaat relatief makkelijk in z’n werk. Een doorsnee doe-het-zelver zal de montage dan ook zelf kunnen uitvoeren. De schuifwanden en alle bijbehorende losse onderdelen zoals handgrepen, glasklemmen, montagematerialen en afdichtingen, worden in hapklare brokken bij je thuis afgeleverd. In de bijgevoegde montagehandleiding, kun je stap voor stap in simpele taal lezen wat je precies moet doen.