Huiseigenaren zijn vaak enthousiast om hun eigendom een statement te laten maken, en niets maakt een perfect en tijdloos statement dan een houten visgraatvloer in een huis. Het is een onderscheidende, handige vloeroplossing die een blijvende indruk achterlaat op gasten, en niet zonder reden.

Visgraat vloeren geven een huis een klassieke uitstraling dankzij de parketstijl van de vloer. Traditioneel riep een huis met parketvloeren een stijl op die doet denken aan het klassieke tijdperk. Tegenwoordig roept het meer op dan alleen stijl, en huiseigenaren willen deze vloeren graag in huizen laten installeren. Dus wat is er speciaal aan deze vloer?

De geschiedenis van visgraatvloeren

In de jaren 1600 waren parketvloeren een normaal verschijnsel. Deze vloeren zijn gemaakt van blokken hout die vaak in een visgraatpatroon of visgraatpatroon zijn gerangschikt. Het installeren van deze houten blokken gebeurde met de hand, een vervelend en langzaam proces, maar hun esthetische waarde in huizen woog ruimschoots op tegen het ontmoedigende proces.

Traditionele parketvloeren maken gebruik van kleinere massief houten blokken in vergelijking met wat nu wordt gebruikt voor visgraatvloeren, maar de overeenkomsten in ontwerp zijn hetzelfde. Dit is wat het klassiek en populair maakt.

Een Palazzo visgraat XL pvc vloer zorgt voor veel sfeer in het interieur

Tegenwoordig kun je pvc-vloeren kopen, maar dan in de vorm van samengestelde vloeren. Denk hierbij aan een Palazzo visgraat XL vloer Met andere woorden, je kiest voor een voorgedefiniëerde vloer die lijkt op de 17e-eeuwse massieve handgemaakte parketvloer, maar met een (visgraat) dessin naar keuze die aan al je vloerbehoeften voldoet.

De voordelen van visgraat houten vloeren

Er is geen limiet aan de ontwerpen en patronen van pvc visgraatvloeren die je voor uw huis kunt kiezen. Dus waarom zou je dit soort vloeren eigenlijk overwegen? Wat maakt het zo populair bij huiseigenaren?

Gezien het feit dat de esthetische aantrekkingskracht bovenaan de lijst staat. Het fysieke uiterlijk van dit type vloer geeft het een voorsprong op andere vloeren, omdat het een klassiek en tijdloos patroon naar voren brengt dat kamers complementeert (aantrekt). Dus ja, je kunt je huis een meer urbane uitstraling geven die past bij de smaak, stijl en uitstraling van je huis met behulp van de visgraat- / visgraatpatronen.

Gemakkelijk schoon te houden

Een ander voordeel van pvc vloeren met visgraat, zoals een Palazzo visgraat XL pvc vloer, is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn, want het enige dat nodig is, is vuil wegvegen en gemorste vloeistoffen opruimen. Dat is alles. Net als andere samengestelde vloeren zijn ze ontworpen met kernlagen die het beschermen tegen vlekken of absorberende gemorste vloeistoffen.