Soms kan het vervelend zijn als je het comfort van je huis verlaat om naar kantoor te gaan. Het kantoor kan echter net zo comfortabel aanvoelen als thuis. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kantoorruimte zo is ontworpen dat deze warm en gastvrij aanvoelt. Je hoeft niet veel uit te geven om je kantoor gezellig en comfortabel te maken. Je kunt een goedkoop vloerkleed kopen en dit op een plek plaatsen waar het een ontspannen sfeer uitstraalt.

Zoek een vloerkleed dat de kamer gezelliger maakt

Wanneer je een volero vloerkleed in je kantoor legt, voelt het meteen warmer en meer als thuis. Als je een gekleurde bank of stoel hebt, probeer dan een accent tapijt toe te voegen dat neutraler van kleur is. Op deze manier kan het de ruimte samenvoegen en verbinden. Als je meubels echter neutraal zijn of als je alleen ruimte hebt voor bureaus en archiefkasten, probeer dan een tapijt in warme kleuren toe te voegen om de kamer op te fleuren.

Vind een kenmerkende geur voor je kantoor

Een lekkere geur kan je gevoel op kantoor volledig veranderen. Je kunt je favoriete kaars gebruikt of etherische oliën gebruiken. Wist je dat geur het sterkste zintuig is en de meeste kracht heeft om de manier waarop je hersenen werken te veranderen? Het aansteken van een kaars of het verspreiden van een andere geur zal je kantoor niet alleen gezelliger maken, maar het kan je ook helpen om meer gedaan te krijgen op je werk.

Verander de lichten in je kamer

Accent lampen zijn meestal prettiger voor de ogen dan felle plafondlampen. Als je geen ruimte hebt voor een vloer- of accent lamp, kun je altijd kiezen voor een warmere lamp of een unieke lamp voor aan het plafond. Als je je ruimte tijdens de vakantie feestelijk wilt maken, kun je ook verlichting in je hele kantoorruimte hangen.

Kies een goed meubel

Zoek naar meubels die je thuis ook hebt, in plaats van de gebruikelijke ‘kantoor’-meubels. Het hebben van een comfortabele stoel, love seat of bank kan je helpen ontspannen. Voor bureaus en bureaustoelen moet je natuurlijk wel rekening houden met de functionaliteit. Je kunt bijvoorbeeld beter een ergonomische bureaustoel kiezen dan een tv stoel die je thuis hebt. Daarentegen kun je wel huiselijke meubels kiezen in het “relax” gedeelte van je kantoor. Hier kun je lekker ontspannen in de pauze of als je even tijd nodig hebt om na te denken.