Wanneer je vroeger in een woning naar binnen stapte en je even een blik wierp op de raamdecoratie was de kans ongelofelijk groot dat er gebruik werd gemaakt van gordijnen. Ook tegenwoordig is dat nog altijd het geval. Dit zowel in woningen waarin er gebruik wordt gemaakt van standaard ramen als in huizen die gebruik maken van ramen die over bijzondere vormen of afmetingen beschikken. In het laatste geval wordt er evenwel doorgaans voor gekozen om gebruik te gaan maken van maatwerk gordijnen. Gordijnen op maat laten maken zorgt er immers voor dat ze zonder probleem bij elk type raam gebruik kan maken van je gordijnen.

Wat zijn de voordelen van gordijnen op maat?

Gordijnen zijn standaard natuurlijk al ongelofelijk populair. Dit is niet alleen te wijten aan hun gezellige karakter, daarnaast is het zo dat ze ook in ongelofelijk veel verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat ervoor standaard gordijnen steeds gebruik wordt gemaakt van standaard maten. Hier knelt voor veel mensen precies het schoentje. De standaard gordijnen waar gebruik van wordt gemaakt passen immers uiteraard niet goed bij ramen die over uitzonderlijke afmetingen beschikken. Dat is natuurlijk een niet onbelangrijk probleem. Op deze manier schieten de gordijnen hun doel immers voorbij.

Door te kiezen voor gordijnen op maat kan dit probleem worden opgelost. Het spreekt voor zich dat het altijd het interessantst is wanneer de ramen door je gekozen raamdecoratie volledig kunnen worden afgesloten. Dit oogt niet alleen het mooist, daarnaast is het ook nog eens zo dat dit kan helpen om (overbodig) warmteverlies in de ruimte te voorkomen. Beschik jij dus met andere woorden over ramen met bijzondere afmetingen in je woning? Dan zal de keuze voor maatwerk gordijnen voor jou wellicht al vrij snel zijn gemaakt.

Wanneer zijn standaard gordijnen mogelijks toch het interessantst?

Dat er een aanzienlijk aantal interessante voordelen zijn verbonden aan het het laten maken van maatwerk gordijnen mag ondertussen wel duidelijk zijn. We kunnen ons dan ook de vraag stellen waarom niet gewoon iedereen deze keuze maakt. Deze vraag is natuurlijk logisch. Toch is het zo dat gordijnen op maat laten maken niet zomaar voor iedereen de beste keuze is.

Het eerste nadeel waar je rekening mee moet houden heeft te maken met de kostprijs die ervoor wordt aangerekend. Heel wat mensen kiezen specifiek voor gordijnen als raamdecoratie omdat deze er om bekend staan erg voordelig te zijn. Door te kiezen voor maatwerk exemplaren gaat het prijskaartje natuurlijk meteen de hoogte in. Dit kan dus een nadeel zijn. Er is echter nog een extra aandachtspunt om rekening mee te houden.

Laat je gordijnen op maat maken? Hou er dan altijd rekening mee dat deze uiteraard zeer precies worden geproduceerd voor de ramen waar je op dat moment over beschikt. Ben je dus met andere woorden van plan om binnenkort te verhuizen? Dan is het logischer om te kiezen voor standaard gordijnen. Dit uiteraard tenzij je reeds weet over welke afmetingen de ramen in de nieuwe woning zullen beschikken. Dan zou je daar bij het op maat laten maken van gordijnen eventueel rekening mee kunnen houden.

Dé specialist in gordijnen op maat is natuurlijk Echtgordijn.nl.