Ben je aan het verbouwen in huis? Dan loop je wellicht tegen een draagmuur aan. Bijvoorbeeld als je een open keuken wilt maken. Maar hoe zit het precies met zo’n draagmuur? Kan je die zelf verwijderen of moet je daar een sloopbedrijf voor inhuren? Hieronder lees je er alles over!

Wat is een draagmuur precies?

Het woord zegt het eigenlijk al. Een draagmuur is een muur met een dragende functie in het geraamte van je huis. Niet alle muren in je huis zijn draagmuren. Sommige wanden worden pas achteraf geplaatst. Deze muren zijn dan ook eenvoudig te slopen. Als je twijfelt kun je er altijd een expert bij halen.

Kan ik de draagmuur zelf slopen?

Het verwijderen van een draagmuur zonder constructeur is niet slim! Een draagmuur biedt ondersteuning aan het plafond en alle bovenliggende verdiepingen. Dit kan je dus niet zomaar slopen! Als je dit sloopt kan het plafond of zelfs de hele woning instorten. Het is dus belangrijk dat de muur door een expert wordt gesloopt. Huur hiervoor een erkend sloopbedrijf in!

Wat kost het slopen van de draagmuur?

Maar wat kost dat slopen van zo’n draagmuur dan precies? Als je het niet zelf kan doen, moet je het uitbesteden, maar hier zitten kosten aan verbonden. De kosten van een draagmuur liggen meestal tussen de 1500 en 3000 euro. Hierbij zit vaak al wel het afvoeren van puin bij in, evenals het ondersteunen van bovenliggende  verdiepingsvloeren met een draagbalk.

Wil je precies weten wat een draagmuur verwijderen kost? Dan kun je het best een offerte aanvragen bij een sloopbedrijf. Het precieze bedrag hangt namelijk af van verschillende factoren. Er wordt gekeken naar de oppervlakte van het sloopwerk, de materiaalkosten, de omvang van de klus, en eventuele andere wensen. Een gedeelte van een draagmuur slopen zal bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dan het volledig laten verwijderen van een draagmuur. Deze keuzes zijn dus bepalend bij het bepalen van de totaalprijs. Wil je jouw draagmuur verwijderen? Kijk dan even op het internet voor een goed en erkend sloopbedrijf! Zij kunnen eenvoudig je muur slopen. En nogmaals, doe dit dus niet zelf! Er zitten enorm veel risico’s aan verbonden.