Niet is zo fijn als een rolgordijn. Dit zeggen we niet alleen omdat het leuk rijmt maar de feiten spreken voor zich. Rolgordijnen zien er strak uit, zijn eenvoudig om te bedienen en ze leveren luxe voor een betaalbare prijs. Daarbij heeft maatwerk absoluut de voorkeur boven standaard gordijnen. Hoe je rolgordijnen op maat kunt laten maken leggen we stap voor stap uit op deze pagina.

Zelf rolgordijnen installeren of uitbesteden?

Je kunt naar de raamdecoratie specialist gaan of een afspraak maken voor een huisbezoek. Je kunt ook naar een discounter gaan met standaard gordijnen. De gulden middenweg is het zoek- en meetwerk zelf uit te voeren en de productie over te laten aan de specialisten van PoweredBlinds. Is het moeilijk om rolgordijnen op maat zelf te installeren? Nee hoor, met een goede voorbereiding en de juiste stappen kun je zelf inmeten, bestellen en installeren.

Hoe meet je rolgordijnen?

Je zult er snel achter komen dat ramen vaak niet standaard zijn. De maten komen net niet overeen met kant-en-klaar gordijnen uit de winkel. Net iets te breed betekent kieren aan de zijkanten en te smal betekent schuren langs de wand. Als eerste heb je de juiste materialen nodig:

  • Een rolmaat die lang genoeg is om de gehele oppervlakte te meten.
  • Pen en papier om maten te noteren, of een tekst app op je smartphone.

Als je gaat meten doe dit boven, in het midden en onder. Door de constructie van de woning kunnen de maten namelijk iets afwijken. Je moet dan altijd de kortste breedte kiezen omdat het gordijn anders gaat schuren langs de wand of kozijnen. Let ook op obstakels zoals handgrepen. Wellicht moet je het gordijn wat verder van het venster bevestigen als er bijvoorbeeld een raam met handgreep aanwezig is.

Een belangrijke keuze die je moet maken is een rolgordijn dat ‘in de dag’ of ‘op de dag’ wordt gemonteerd. Bij ‘in de dag’ wordt het gehele systeem binnen de kozijnen gehangen. Bij ‘op de dag’ overlapt het gordijn de kozijnen en wordt het tegen de muur bevestigd. Per situatie moet je bepalen wat er mogelijk is en wat er het mooiste uitziet. Zeker bij verduisterende rolgordijnen op maat wil je zo min mogelijk randen of kieren die licht doorlaten.

Zelf meten, automatisch bedienen

Wist je dat de PoweredBlinds voorzien zijn van een Somfy buismotor? Dit is een klein kastje dat netjes wordt weggewerkt en dankzij de accu niet permanent met een kabel aan het lichtnet verbonden hoeft te zijn. Meer over PoweredBlinds kun je lezen op de website. Naast de motor achter PoweredBlinds raamdecoratie zijn er nog veel meer toepassingen in en rond de woning om jouw huis ‘smart’ te maken.

Rolgordijnen op maat zijn bij uitstek geschikt voor automatisering. Zo kun je de gordijnen in de ochtend automatisch laten openen en ‘s avonds laten sluiten. Koppel er een lichtsensor aan om aan de zonzijde de gordijnen automatisch te laten sluiten op een warme zomerdag. Je kunt de gordijnen koppelen aan jouw favoriete spraakassistent, slimme luidsprekers en de verlichting in huis zodat je compleet handsfree jouw woning kunt bedienen. Dat en meer is mogelijk met PoweredBlinds rolgordijnen op maat.