Werk jij thuis? Je bent niet de enige. Sinds enkele jaren is niet alleen de groep ZZP’ers die vanuit huis werken gestaag toegenomen, ook werknemers van bedrijven en instanties werken vaker gedeeltelijk thuis. Nu wil je het thuis eigenlijk net zo goed geregeld hebben als op kantoor, want inhoudt dat je directe werkomgeving een mooie, sfeervolle boost kan gebruiken, evenals het werken vanaf ergonomisch verantwoord meubilair. Je kunt je werkplek mooi aankleden met accessoires, kantoorartikelen en een professionele doch sfeervolle aankleding met modern behang.

Je thuiswerkplek upgraden met mooi behang

De meeste kantoren in Nederland zijn stylish verantwoord. Het kantoor is ingericht met kekke accessoires, eye-catchers, gave banken en natuurlijk met modern behang. Thuis kun je deze look ook gewoon creëren, al is je werkplek misschien nog zo klein. Waar je ook achter je pc kruipt, zorg er wel voor dat je werkt vanaf een ergonomische bureaustoel – deze gaat op termijn namelijk echt het verschil maken of je rugklachten krijgt of niet door het vele zitten. Belangrijk dus, ook thuis: sta regelmatig even op en maak die kop koffie of thee en drink hem staande op.

Werkplek accentueren

Je kunt jouw bureaugedeelte, ook al bevindt deze zich in de woonkamer, prachtig markeren door er een kek behang te plaatsen. Hiermee accentueer je als het ware jouw werkplek. Zorg voor een levendig behang met een mooie aardse look en feel, zoals je terugvindt bij het behang van Eijffinger. Niet alleen aardse, decoratieve afbeeldingen vind je terug in de collectie, maar ook heerlijke bloemen, of juist retro stijl motieven. Het veelzijdige behang van dit merk is in werkelijke alle kleur- en toonsoorten verkrijgbaar en behoort tot de beste behangtrends van het najaar van 2022.

Meer mooie behang trends najaar 2022

Natuurlijk wil je dat het behang op je werkplek aansluit bij de rest van je interieur. En wat is er gaver om dan direct te kiezen voor behang uit de laatste behangtrends? Binnen de huidige trends geldt dat eigenlijk álles mogelijk is. Denk hierbij aan:

  • Retro behang. Vooral salon behang doet het goed, zoals retro groen, bloemen en vogels bijvoorbeeld – zo afkomstig uit de sixties en seventies en met een snufje jugendstil.
  • Natuurlijke dessins. Sloophout planken, riet, koren, gesteente; ben jij opzoek naar rustiek behang met een moderne look en feel, dan is dit een geweldige keuze.
  • Thematische dessins. Delfts blauw servies behang voor in de keuken. Textuur behang voor in de slaapkamer en bloemen voor in de living. 
  • Typische behang modekleuren doen aards aan; van zandkleur tot oudroze. Maar ook uitgesproken kleuren blijven binnen dit kader. Geen fel groen, maar mosgroen. Geen fel geel, maar okergeel. Hemelsblauw? Dat is altijd goed. Ook turquoise mag niet ontbreken in de lijst. 

Tot slot

Voordat je behang bestelt kijk je goed naar je werkomgeving. Waar ligt jouw behoefte? Wil je levendig behang, of juist ingetogen natuurlijk behang? Behang kan zowel energiek, opvallend, of juist onopvallend aandoen. Houd ook rekening met de omgeving: hoe is de lichtinval? Is textuur gewenst? Moet het behang vochtbestendig zijn en afneembaar zijn i.v.m. bijvoorbeeld vieze kinderhandjes tegen de muren en honden die hun natte lijf uitschudden? Allemaal zaken om rekening mee te houden.