Woontrends verschuiven telkens een beetje om weer plaats te maken voor nieuwe variaties. Ook dit seizoen vinden er nieuwe verschuivingen plaats op woongebied. Welke kleuren, materialen en meubelen doen het goed dit jaar? Wat zijn de musthaves voor jouw interieur? Je vindt het terug in dit artikel, laat je inspireren!

Modekleuren voor je interieur

Er bestaan diverse stromingen op gebied van interieurtrends, hierdoor kom je verschillende kleurpaletten tegen. Goede voorbeelden hiervan vind je op Decorette.nl.

  • Trend 1 – Zakelijk interieur met aardse tinten. Binnen deze moderne trend tref je een gestileerd interieur aan, voorzien van met name crèmekleurig, chocolade bruin en zwarte meubelen. De gekozen materialen kunnen baksteen, glas en wol zijn. Zeer aards dus, maar met een zakelijk, industrieel karakter.
  • Trend 2 – Zonnig geel en olijfgroen. Ga jij juist voor een modern speels interieur met kleur? Dan zit je dit seizoen goed met lichtgeel, goud, licht olijfgroen, crème en bruin en grijstinten. Kies zelf je favoriete kleurcombinatie uit. Wil je de muren kleur geven binnen dit kleurpalet, kies dan voor deels licht olijfgroene muren gecombineerd met wit.
  • Trend 3 – Landelijk modern. Dit interieur kent landelijke karakteristieken, maar is te intellectueel om geheel voor landelijk door te gaan. Binnen het landelijk moderne interieur tref je planten, boeken, kunst sculpturen én kunst aan de muur. Het laid-back gevoel vind je terug in de houten meubelen, authentiek houten vloer en bruin tinten. Zo mag je kiezen voor een bruin lederen loungebank in dit interieur.

Meubeltrends nieuw seizoen

Houten meubelen blijven het goed doen, van warm bruin tot sleets sloophoutkleurig. Natuurlijk voorzien van een zwart metaal onderstel. Kasten, tafels en dressoirs kennen vaak een hoekig, zwart metalen onderstel en komen in vrijwel ieder interieur type tot hun recht. 

Meubels stralen comfort uit, dankzij de natuurlijke materialen of kunststof varianten hiervan. Wol, linnen en leder(look) zijn populair, evenals accessoires zoals kleine bijzet poefjes. 

Welke kleuren op de muur?

Behang is weer helemaal terug van weggeweest. Het is al lang niet meer zo dat muren standaard geverfd worden, laat staan van reliëf worden voorzien. Maar aan jou de keuze natuurlijk. Welk interieur je ook kiest, er zijn diverse overeenkomsten binnen de verschillende interieurstromingen op gebied van muren. Je woning van slechts één kleur voorzien komt nauwelijks nog voor. De meest woningen kennen wit/ crèmekleurige muren, in combinatie met kleurpanelen of kleurvlakken op belangrijke posities, waarmee je de setting accentueert. Zo kun je de zithoek accentueren, de TV wand, of de eethoek door de muur juist op die plek van kleur te voorzien. Je kunt de muur verven, behangen, of van een paneel voorzien op die positie. Dit geeft je woning een zeer moderne look.

Raambekleding

De grootste interieur trend op gebied van raambekleding is de combinatie van shutters, of houten zonwering met gordijnen. Kies jij voor shutters, of voor houten luxaflex, dan zit je altijd goed. Op dit moment vormen vooral de chocolade- of zwart kleurige houten zonwering een absolute interieurtrend. Combineer de shutters met overgordijnen of inbetween gordijnen voor een ultra luxe look.