Wil je je huis op een makkelijke manier nog gezelliger maken? En heb je geen groot budget? Skip de echte kunst en kies voor leuke posters! De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu voor zwart-wit of natuurmotieven gaat: er is voor ieder wat wils. En het leuke is dat je ze ook nog eens kunt afwisselen als je erop uitgekeken raakt. Maar hoe kies je de juiste poster bij jouw interieur? Gebruik onze praktische tips en vind de perfecte quote, foto of afbeelding. 

Wat is de stijl van jouw interieur?

Of je nu één of meerdere posters wilt kopen, het is belangrijk dat deze bij je interieur passen. Maar om de perfecte poster te vinden, moet je eerst de stijl van je interieur definiëren. Het klinkt makkelijker dan het is, want jouw woning bestaat waarschijnlijk uit meerdere stijlen. Kies daarom een aantal steekwoorden die jouw stijl omschrijven. Denk bijvoorbeeld aan modern, strak, leer, eenvoudig. Hier kies je vervolgens leuke posters bij.

Een tip van ons: je kunt heel makkelijk filteren op stijl bij diverse posterwebshops. 

De juiste plaats, grootte en kleur

Weet je precies wat de stijl van je interieur is? Dan kun je nu door naar de volgende stap: het kiezen van de juiste plaats, grootte en kleur. Bedenk eerst waar je de posters wilt hangen in huis. Is dit in de slaapkamer, woonkamer of de keuken? Vervolgens kijk je naar de beschikbare ruimte. Heb je bijvoorbeeld een lege muur? Hang hier dan een grote poster op of kies voor een aantal kleintjes.

Ook de kleur van de poster is niet geheel onbelangrijk. Het is leuk om de kleuren in de afbeelding af te stemmen op de kleuren in je interieur. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde accentkleur die overal terugkomt? 

De finishing touch

Als je de juiste afbeelding hebt gevonden, ben je er nog niet. Bij een poster hoort natuurlijk ook een lijst. Selecteer eerst het formaat van de fotolijst. Dit kan hetzelfde formaat zijn als de poster, maar dit hoeft niet. Als je een passe-partout gebruikt, kies je namelijk voor een groter formaat. Vervolgens kijk je naar het materiaal en de kleur. Het is belangrijk dat deze goed bij de poster passen. Heb je bijvoorbeeld een kleurrijke poster? Ga dan voor een lijst in een neutrale kleur.