Vroeg of laat breekt het moment aan: er is een nieuwe bank nodig. Of het nu is door de verandering in je eigen leefsituatie of omdat je de oude gestoffeerde meubelen hun beste tijd hebben gehad. Je dient de aankoop van een nieuw bankstel goed voor te bereiden, want is het is immers een grote investering waar je zo lang mogelijk van wilt genieten. In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die jou ongetwijfeld gaan helpen in je zoektocht naar een nieuw bankstel. Misschien valt jouw keuze uiteindelijk wel op deze velvet hoekbank van WoonEnzo.

1. Meten is weten

Omdat banken en fauteuils in winkels meestal veel kleiner lijken, moet je vooraf nauwkeurige metingen doen, zodat je later in je woning niet voor een vervelende verrassing komt te staan. Ook met extra’s, zoals flexibele rugleuningen, moet rekening gehouden worden.

2. Uiterlijk en kwaliteit

Natuurlijk is de uitstraling een belangrijk criterium bij het kopen van een bank, maar de kwaliteit van een bank mag zeker niet onderschat worden. Daarom moet de constructie en het bekledingsmateriaal zorgvuldig worden gekozen. Als de fabrikant een garantie biedt die veel langer duurt dan de wettelijke garantietermijn, is dit een duidelijk teken van hoogwaardige materialen en goed vakmanschap.

3. Waar plaats je de bank?

De meeste banken staan altijd in dezelfde ruimte: met de rug tegen de muur. Dat is jammer, want er zijn nog zoveel andere opties. Een grote, mooie bank mag best wel van alle kanten bekeken kunnen worden. En hoekbanken hoeven niet alleen in de hoek te staan omdat ze zo heten, maar kunnen ook vrij in de ruimte geplaatst worden. Dan fungeert de hoekbank als een roomdivider. Je moet ook goed nadenken over hoe je wilt zitten. Naar elkaar toe? Met vrij zicht op de televisie? Komen er nog fauteuils bij? Het beste is om de plattegrond van de kamer er bij te pakken en de verschillende opties in te tekenen. Succes!