Er bestaan vele redenen om te kiezen voor horren, de voornaamste reden is natuurlijk het weren van insecten. Er bestaan ook alternatieven voor horren, zoals het vliegengordijn, of horrengaas. Wanneer kies je nu precies voor een hor en wanneer is een vliegengordijn of horrengaas handiger? In dit artikel kijken we naar de keuze voor horren. Wat maakt dat een hor te prefereren is boven de genoemde keuzes?

Horren, vliegengordijn en horrengaas. Wat kies ik?

Horren voor ramen zijn meestal voorzethorren. Je hebt immers niet het hele jaar door een hor voor het raam nodig. Voor buitendeuren bestaan er ook diverse keuzes, zoals een plissé hordeur – dit is de meest gebruikte keuze bij schuifpuien, maar ook de hordeur is een geliefde keuze. Overweeg jij horren te plaatsen maar heb je nog twijfels over het type hor, lees dan snel verder.

De meest gekozen opties om insecten te weren zijn:

  • Horren: Horren, voorzethorren of hordeuren zijn een mooie en luxe keuze. Ze houden ook kruipende insecten veel beter tegen dan vlieggordijnen.
  • Vlieggordijn: Sommige mensen kiezen liever voor een vlieggordijn. Niet alleen is het een voordelige keuze ten opzicht van een hordeur, maar ook als je huisdieren hebt zoals honden, is een vlieggordijn handiger. Honden kunnen een hordeur namelijk zeer gemakkelijk schade toebrengen. Helaas houdt een vlieggordijn geen kruipende insecten of pollen tegen. Dit gordijn is dus minder effectief dan een hordeur.
  • Horrengaas: horren gaas is op maat te knippen en via plakstrips te bevestigen aan het raamkozijn. Hoe klein of groot het raam ook is, je kunt met deze low budget oplossing altijd een hor aanbrengen. Nadeel is het eventueel loslaten van het gaas, maar ook de ietwat armoedige aanblik heeft niet de voorkeur. Deze oplossing kom je dan ook eerder in een studentenhuis tegen dan in een koopwoning.

Daarom kiezen voor horren

Horren, of ze nu voor het raam staan of voor de schuifpui, houden zowel vliegende insecten als kruipende insecten tegen. Ben jij bijvoorbeeld hartstikke bang van grote spinnen, dan kun je tóch ’s avonds gewoon de schuifpui open zetten terwijl je binnenshuis het licht aan hebt staan: geen spin of mug komt nog bij jou naar binnen.

Ook mensen met hooikoortsklachten zijn gebaat bij het gebruik van horren. Horren houden namelijk ook de nodige pollen tegen. Informeer hiernaar bij het bestellen van horren. 

Horren maken dus meer mogelijk; je kunt altijd met een gerust hart ramen en deuren openen, zonder vieze vliegen en irritante muggen in huis te krijgen. Tijdens de zomer zijn er veel meer vliegen dan in andere jaargetijden. Ook fruitvliegjes weten van heinde en verre jouw fruitmand te vinden. Je houdt ze tegen dankzij goede horren. 

Schuifpui hordeur

Voor de schuifpui is een uitschuifbare hordeur ideaal. In dat geval kom je uit bij de plissé hordeur, deze is geheel op maat te maken, zodat jij meters ver je schuifpui openschuift en de hordeur gewoon mee schuift. Plissé hordeuren kun je gewoon online op maat bestellen