Kantoorpanden hebben zich door de jaren heen ontwikkeld tot ware kantoortuinen, waarin medewerkers niet langer een vaste werkplek hebben. Zij delen de werkplek met collega’s, zitten gedurende de dag op verschillende plekken in het kantoorpand, enzovoorts. Het draagt bij aan de samenwerking en sfeer tussen de verschillende teams. Daar komt bij dat werkplekken minder vaak leeg blijven. Iets wat regelmatig gebeurde in de periode dat men een vaste werkplek had. Onmisbaar in deze nieuwe kantoorpanden zijn lockerkasten. Dit artikel vertelt je er meer over.

Tip: Op zoek naar lockerkasten? Bij Lockerkasten Shop hebben ze een uitgebreid aanbod.

#1: berg spullen veilig op in lockerkasten

De belangrijkste reden om voor het gebruik van lockerkasten op kantoor te kiezen, is de mogelijkheid om waardevolle spullen veilig op te bergen. Het flexwerken maakt dat je een telefoon of bijvoorbeeld je portemonnee niet voortdurend op tafel kan blijven liggen. De kans op diefstal is groot. Daar waar je voorheen de deur van je kantoor op slot draaide. 

#2: houd geheime documenten ook echt geheim

Een andere reden om voor het gebruik van lockerkasten op kantoor te kiezen, is het feit dat geheime documenten ook echt geheim moeten kunnen blijven. Voorheen had je een archiefkast welke op slot kon. In de nieuwe kantoorruimtes ontbreken deze kasten en is de oplossing het bewaren van deze geheime documenten in een lockerkast. Je hoeft de documenten op deze manier niet mee naar huis te nemen aan het eind van de dag. 

#3: gebruik de lockerkast ook thuis

Aanvullend op de mogelijkheid om geheime documenten ook echt geheim te houden, is het gebruik van een lockerkast bij je thuis. Het is bijna niet te voorkomen dat je kinderen en bijvoorbeeld partner in je thuiskantoor komen. Je wilt voorkomen dat zij de geheime stukken in kunnen zien, wanneer deze open op je bureau liggen tijdens je afwezigheid. Met een compacte lockerkast in je thuiskantoor ga je het tegen. In plaats van een lockerkast zou je thuis ook voor de klassieke archiefkast kunnen kiezen. 

#4: laat spullen op het werk liggen

Aan het eind van de werkdag wil je de deur achter je dicht kunnen trekken. Geen laptop mee naar huis, geen snelhechters met eindeloos veel kopieën in je aktetas, enzovoorts. Met lockerkasten op de werkvloer laat je deze spullen veilig achter. De volgende dag haal je ze weer uit je locker om het een vervolg te kunnen geven. Overigens zijn de meeste documenten tegenwoordig ook digitaal in te zien en te bewerken, waardoor je deze thuis toch al in kon zien.

#5: berg je jas of fietsspullen op in je eigen locker

Tegenwoordig komen steeds meer medewerkers met de fiets naar kantoor. Een hele goede ontwikkeling! Je wilt er hierbij zeker van zijn, dat iemand een plek heeft om diens fietsspullen op te bergen. Het is vervelend om deze voortdurend mee naar je werkplek te moeten nemen. De lockerkast biedt uitkomst! De meest lockerkasten bieden voldoende ruimte om hier sportspullen en bijvoorbeeld een handdoek in te bewaren. Ook handig, wanneer je na werktijd met een collega wilt gaan sporten.