Elk bedrijf kan te maken krijgen met veel angstige en opgewonden emoties wanneer ze een succesvol bedrijf willen runnen. Helaas ontstaan er problemen en onzekerheden, en je zal een advocaat nodig hebben om jezelf te beschermen tegen aansprakelijkheid en juridische gevolgen. Het hebben van een goede bedrijfsadvocaat zal zorgen voor gemoedsrust en waarde aan je bedrijf. Overweeg de volgende redenen om de diensten van een bedrijfsjurist in te huren wanneer je je bedrijf start of voor je bestaand bedrijf.

Het ondernemingsrecht

In Nederland is het ondernemingsrecht een onderdeel van het privaatrecht. Elk bedrijf of organisatie waarbij het gaat om een rechtspersoon en die winst wilt maken valt onder het ondernemingsrecht. Dit recht is onderverdeeld in vennootschapsrecht, dat alleen gaat over besloten vennootschappen en naamloze vennootschappen, en in rechtspersonenrecht, dat gaat over alle rechtspersonen waaronder ook besloten en naamloze vennootschappen.

Het ondernemingsrecht
Het ondernemingsrecht

Advocaten binnen het ondernemingsrecht

De reden voor het inhuren van een ondernemingsrecht advocaat is echter misschien niet zo duidelijk. Een goede bedrijfsjurist kan je bijstaan bij verschillende aspecten binnen uw onderneming. Advocaten binnen het ondernemingsrecht zijn gespecialiseerd in meerdere deelgebieden waardoor ze een grotere kennis hebben. Indien je op zoek bent naar een advocaat kan je terecht bij het advocatenkantoor in Rotterdam

Verschillende kwesties binnen het ondernemingsrecht
Verschillende kwesties binnen het ondernemingsrecht

Verschillende kwesties binnen het ondernemingsrecht

Alvorens een advocaat wordt aangesteld moet er zich een bepaalde kwestie voordoen. Binnen het ondernemingsrecht zijn er verschillende soorten kwesties die voorkomen en moeten worden opgelost, dit kan met de hulp van een advocaat. De veelvoorkomende kwesties zijn de fusies of overname van bedrijven, geschillen tussen aandeelhouders, het oprichten van een vennootschap, schadeclaims bij aansprakelijkstellingen, faillissementen en nog veel meer. Dit zijn belangrijke zaken voor een onderneming en dus is het belangrijk dat het recht juist wordt toegepast.