Veel werkenden werken tijdens de corona periode vaker thuis dan ooit. Een merendeel van de personen die normaal gesproken fulltime op kantoor zitten, werken nu zelfs volledig thuis. Naast dat dit psychisch een hele omschakeling is, is dit ook fysiek voor je lichaam een omschakeling. Op kantoor zijn vaak alle voorzieningen aanwezig om fijn te kunnen werken met een ergonomische bureaustoel en een goed bureau. Thuis is dit echter vaak niet het geval. Daarom worden er in de corona periode heel veel bureaus aangeschaft om ervoor te zorgen dat ook thuis flexibel en ergonomisch gewerkt kan worden. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een bureau?

Kabelruimte

Werk jij met veel snoeren? Dan is het zeker een aanrader om te kijken naar een bureau wat deze kabels efficiënt kan herbergen. Vaak is er dan een speciaal gat in het bureau aanwezig om de kabels samen te kunnen binden en naartoe te kunnen leiden, zodat je tijdens het werken geen last hebt van kabels die overal hangen en op de grond rondslingeren.

Hoogte

De hoogte van het bureau is heel belangrijk als je hier vaak aan moet zitten. Bij een te lage of te hoge stand van het bureau zit je lichaam niet in de juiste houding, waardoor er klachten kunnen ontstaan aan rug, nek of schouders. Het is aan te raden om te kiezen voor een bureau wat in hoogte verstelbaar is of eventueel zelfs gebruikt kan worden als bureau waaraan je kunt staan. 

Wielen

Op kantoor heb je meestal een vaste plek met je bureau en bureaustoel. Thuis kan het echter best zo zijn dat je weinig plek hebt en het bureau zo nu en dan wilt kunnen verplaatsen. Door voor een bureau met wielen te kiezen, kun je het bureau eenvoudig op een andere plaats zetten of wegschuiven als dit nodig is.

Formaat

Meet van tevoren op hoeveel ruimte je hebt om een bureau inclusief bureaustoel te plaatsen. Staat het bureau midden in de woonkamer of slaapkamer? Dan is een kleiner formaat wellicht aan te raden. Ga je ook na de corona periode veelvuldig gebruik maken van je bureau, dan is het wellicht handig om voor een groter formaat bureau te kiezen met bijvoorbeeld extra opbergruimte of extra lades.

Mate van gebruik

In welke mate gaat het bureau gebruikt worden? Is dit elke week fulltime of zal dit eenmaal per week zijn? naast de plek waar het bureau staat, is de mate van gebruik ook belangrijk bij de keuze voor het formaat. Ga je het bureau maar af en toe gebruiken, kies dan voor een kleiner bureau, zodat je er zo min mogelijk ruimte aan kwijt bent, maar je toch fijn kunt werken als het nodig is. De vele bureaus op OfficeCity.nl bieden uitgebreide mogelijkheden om het perfecte bureau voor jou samen te stellen of te kiezen. Kies je voor een zit-sta bureau of toch liever voor een bureau op wielen? De keuze is enorm en er is dan ook altijd wel een bureau te vinden die bij jou past en waar je veel plezier van gaat hebben tijdens het thuiswerken.