In een tijd waarin thuiswerken steeds meer voor komt, is het belangrijk dat je de juiste houding aanneemt tijdens het werken. Met die reden is het dus niet alleen belangrijk om een goede bureaustoel op het werk te gebruiken, maar natuurlijk ook wanneer je thuis aan het werk bent. Met die reden gaan we in deze tekst dus een kijkje nemen bij de ideale bureaustoel van Officetopper.

Wat is de ideale bureaustoel?

Een bureaustoel is een voorwerp waar we vaak veel tijd op doorbrengen en het is dus belangrijk dat er een goede houding aangenomen wordt in de stoel. De meeste stoelen kunnen hier aan bijdragen zodat je op die manier niet constant een bepaalde houding hoeft aan te nemen, maar juist de stoel het werk laat doen. Om die reden is het dus belangrijk dat je een goede stoel uit zoekt. Mocht je een verkeerde houding aannemen, is het zo dat je klachten aan het lichaam hier aan kan overhouden. Denk bijvoorbeeld aan klachten aan de rug die uiteindelijk zelfs kunnen uitlopen naar een hernia. Ook klachten aan de nek, benen, schouders en armen kunnen ontstaan door het verkeerd plaatsnemen op een stoel, maar waar moet een goede bureaustoel dan aan voldoen?

Waar voldoet een goede bureaustoel aan?

Allereerst is het belangrijk dat de bureaustoel goed aansluit bij het lijf of instelbaar is. Niet iedereen heeft dezelfde lengte en de stoel moet dus aangepast kunnen worden van de lengte van een persoon. Op die manier is de stoel voor meerdere mensen te gebruiken. Wanneer je plaatsneemt in de stoel, moet het mogelijk zijn om de knieën te buigen in een hoek van 90 graden en de voeten plat op de grond te plaatsen. Op die manier zijn de benen op een goede manier geplaatst op de stoel.

Vervolgens is het belangrijk dat je genoeg ondersteuning hebt in de lage rug en de stoel iets achterover kan buigen. De armen moeten kunnen leunen op de armsteunen die aan de stoel zitten. Vervolgens moet de stoel nog op andere manieren in te stellen zijn. Denk hierbij aan het zitvlak wat naar voren en naar achteren geschoven moet kunnen worden, de armsteunen die naar boven en naar beneden gezet kunnen worden, maar ook de rugleuning die aan de onderkant ondersteunend moet zijn, maar het gehele vlak wat naar boven en naar beneden geschoven moet kunnen worden. Mocht de bureaustoel aan alle bovenstaande eisen voldoen, is het een goede stoel en maakt het verder dus niet uit of hij duur is.

Bron: Officetopper.com