Een nadeel van spullen hebben is vinden wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Voortdurend zoeken naar iets verspilt niet alleen tijd, maar het kan je ook gek maken! Het organiseren van al je objecten met behulp van identificatie labels kan helpen. Hier zijn een hele reeks slimme en creatieve labelideeën en tips waarbij je gebruik kunt maken van de producten die je op Nedelko.nl kunt kopen om je spullen moeiteloos te identificeren door de labels.

Gebruik meerdere systemen

Je hoeft niet voor alle delen van je huis of kantoor hetzelfde labelsysteem te gebruiken. Je kunt schoolbordverf gebruiken voor je knutselruimte, magnetische etiketten voor je keuken, zelfklevend papier voor je kantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus beperk jezelf niet bij het gebruiken van de labels om je woning georganiseerder te krijgen.

Hou het simpel

Met behulp van wat plakband en een pen kun je al een heel eind komen als je graag je spullen beter wilt organiseren met behulp van een labelsysteem. Je wilt ervoor zorgen dat je labelsysteem zo eenvoudig en duidelijk mogelijk is. Plaats bijvoorbeeld geen verschillende soorten items in één container, tenzij ze zo op elkaar lijken dat het raar zou zijn om ze apart te hebben. Het organiseren van labels hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet het ook zeker niet moeilijk maken.

Gebruik aangepaste labels

Hoewel je online labelsjablonen kunt vinden om je werk gemakkelijker te maken, is het veel beter om aangepaste labels te gebruiken. Door aangepaste labels te gebruiken, kun je ze aanpassen aan je specifieke behoeften. Creëer de jouwe met een tekstverwerker en printer of koop een labelmaker voor niet al te veel geld in een webshop of bij een fysieke winkel. Ook kun je een bedrijf aangepaste identificatie labels voor je laten maken.

Ontwerp unieke labels

Verschillende soorten containers vragen om verschillende soorten etiketten. Hoewel zelfklevende papieren etiketten goed zijn voor sommige containers, passen sommige beter op magnetische etiketten, schoolbordetiketten of plastic stencils en spuitverf. Maak een inventaris van de containers die je hebt en wat je van plan bent erin te doen voordat je een type label kiest om te plakken op een bepaalde doos waar allerlei spulletjes in zitten.

Een gemakkelijk lettertype

Het doel is om dingen gemakkelijk te vinden, dus zorg ervoor dat je een lettertype gebruikt dat gemakkelijk te lezen is, dat betekent dat je niet ingewikkeld hoeft te typen. Zorg ervoor dat de kleur van je lettertype bovendien voldoende contrasteert met de kleur van je label, zodat deze leesbaar is. Zorg er ook voor dat je een lettergrootte kiest die van ver kan worden gelezen.

Een opvallende kleur

Het is belangrijk om een ​​kleurenschema te gebruiken dat gemakkelijk opvalt, dus gebruik CYMK in plaats van RBG-kleuren. Kies voor kleuren die contrasteren met de kleuren van je containers om ze meer op te laten vallen. Je hoeft geen uniforme kleur voor je labels te hebben, dus speel met kleuren zodat je een beter systeem voor het labelen kunt creëren.