Ing. C. Olivetti & Co., SpA. Is een Italiaans bedrijf dat begin 20e eeuw is begonnen met de ontwikkeling en productie van schrijfmachines. Vandaag de dag ontwikkelt en produceert het bedrijf computers, printers en andere kantoormachines, zoals fax systemen, kassasystemen en calculators. Olivetti heeft drie hoofdlijnen in haar assortiment. Producten voor kantoor, voor retailers en voor andere business systemen. Voor alle producten kun je online Olivette cartridges bestellen.

Olivetti op Kantoor

Voor op kantoor heeft Olivetti een complete lijn van printers, fax-machines en multifunctionals in haar assortiment. Daarnaast heeft Olivetti haar eigen lijn desktops en notebooks, specifiek ontwikkeld voor gebruik op kantoor. Om alles in goede banen te leiden levert Olivetti haar afdruksystemen met print management services, een softwarepakket om al uw afdruksystemen gemakkelijk te monitoren en te managen. Het meest uitgebreide model multifunctional van Olivetti kan diverse formaten papier (A3 tot A6) verwerken. De machine kan zowel in zwart-wit als in kleur afdrukken met een snelheid tot 50 pagina’s per minuut. Het afdruksysteem garandeert een duurzame productiviteit, kwaliteit en is bovendien milieuvriendelijk in gebruik. Het zwart-wit systeem van Olivetti is vergelijkbaar met een hoog volume systeem en drukt tot 82 pagina’s per minuut af.

De laserprinters van Olivetti zijn duurzame afdruksystemen. Ze zijn zowel in kleuren als in zwart-wit modellen beschikbaar. De machines zijn milieuvriendelijk en printen tot 45 pagina’s per minuut. Doordat Olivetti gebruik maakt van long-life-onderdelen, hoeft alleen de toner van de printers vervangen te worden. Olivetti heeft inkjet en laser fax machines in haar assortiment. Daarnaast biedt ze een multifunctional waarmee naast faxen ook geprint, gekopieerd en gescand kan worden. De calculators van Olivetti zijn rekenmachines met een uitgebreide functionaliteit. Het bedrijf heeft zowel calculators met als zonder printmogelijkheid in haar assortiment. Olivetti levert voor al haar machines printing supplies zoals cartridges en papier.

Retail bij Olivetti

Retailers kunnen bij Olivetti terecht voor een uitgebreid pakket aan retail benodigdheden. Olivetti levert kassasystemen, Point of Sale systemen, matrixprinters voor het afdrukken van bijvoorbeeld kassabonnen en self-service kassasystemen. De kassasystemen van Olivetti zijn elektronische machines met een uitgebreid pakket aan mogelijkheden. Een aantal van de machines is uitgerust met de mogelijkheid barcodes te scannen. Ook kunnen deze systemen aangesloten worden op een computer om de software in het apparaat te updaten en rapporten te downloaden. Olivetti’s matrixprinters zijn uitermate geschikt voor het afdrukken van transactiebonnen. Sommige van de modellen kunnen daarnaast invoices afdrukken en cheques verwerken.

Self service terminal

De self-service terminal van Olivetti is een gemakkelijk te plaatsen, gebruiksvriendelijke machine waarmee diverse services geboden kunnen worden. Met deze machine kunnen uw klanten zelfstandig betalingen doen, kaartjes kopen of informatie opvragen. Het systeem kan volledig aan uw wensen worden aangepast. Er zijn speciale Olivetti toners die gebruikt kunnen worden.

Business

Olivetti heeft een sterk aanbod van speciale machines voor bijvoorbeeld banken, postkantoren, vliegvelden en overheidsinstanties. Denk hierbij aan het maken en verwerken van vertrouwelijke en beveiligde documenten bij banken, het frankeren en verwerken van poststukken bij postkantoren, het maken en controleren van vervoersbewijzen op vliegvelden of treinstations en het maken en verwerken van stembiljetten voor de overheid.