Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het inrichten van je nieuwe kantoor? Waar moet je aan denken, wat is wel nodig en wat niet?

Goede kantoormeubelen

Ga je een nieuw kantoor inrichten, dan zijn goede kantoormeubelen absoluut een vereiste. Je zit vast en zeker niet te wachten op rug-, nek,- en schouderklachten. Aan welke meubelen kun je zoal denken? Wat is er echt onmisbaar?

Bureautafel

Het is prettig wanneer de tafel of het bureau in hoogte verstelbaar is. Overweeg eventueel ook een bureautafel die je zodanig kunt verstellen dat je er zowel achter kunt staan als aan kunt zitten. Dit komt je gezondheid absoluut ten goede. Regel dit zeker als je meer dan 4 uur per dag aaneengesloten aan het bureau moet werken. Heb je veel papierwerk? Neem dan zeker een niet al te klein bureau. Zorg ook voor handige lades om extra opbergruimte te creëren.

Ergonomische bureaustoel

Ga hiervoor naar een zaak waar ze je echt kunnen adviseren. Er wordt dan gekeken naar de stoel die het beste past bij jouw lichaam. Zorg er ook bij de stoel voor dat deze in hoogte verstelbaar is. Ook de rugleuning is een belangrijke aandachtspunt.

Algemene inrichting

Probeer de ruimte waar je werkt prettig en praktisch in te richten. Zorg bijvoorbeeld voor een goede lichtinval en voor uitstekende verlichting. Denk hierbij onder meer ook aan de afwerking van het plafond, de muren en de vloer. Gaat het om het kleurgebruik, dan is het aan te raden om het geheel rustig te houden. Kies bijvoorbeeld voor wit. Natuurlijk kan het aantrekkelijk lijken om te kiezen voor een felle kleur, maar dat is beter geschikt voor een hele grote kantoorruimte. Is jouw kantoor iets kleiner, dan maak je het op die manier optisch gezien nog kleiner. Wit maakt voor het gevoel juist groter en zorgt voor een frisse uitstraling. Wit reflecteert bovendien het licht. Dit geeft je het gevoel dat je in een grotere ruimte werkt. Maak de ruimte gezellig en gezond door een aantal groene planten aan te schaffen. Het is natuurlijk ook een optie om de kleuren van je logo en huisstijl terug te laten komen in de inrichting.

Smart wall paint

Heel praktisch is een smart wall paint. Je kunt de muur dan tegelijkertijd gebruiken als een whiteboard. Mooi en praktisch tegelijk dus. Zeker als je regelmatig informatie aan andere personen moet laten zien.

Apparatuur en software

Als je vandaag aan de dag een kantoor begint, dan kun je gewoonweg niet zonder een computer, een laptop, een tablet en een smartphone. Uiteraard zal niet iedereen al deze apparaten nodig hebben. Regel zeker ook een printer, een copier en een scanner. Heel belangrijk is de aanschaf van goede software. Laat je informeren bij de expert.

Aansluitingen voor internet en telefoon

Zorg voor goede elektra en voor uitstekend werkende verbindingen. Dit gaat je veel gemak opleveren. Je wilt tenslotte je apparatuur op een prettige manier kunnen gebruiken. Schakel eventueel een professional in voor de nodige aansluitingen voor internet en telefoon. Kies voor een goed kabelmanagement en werk alle kabels netjes weg.