Veel mensen hebben een telefoonabonnement waarbij zij maandelijks geld betalen voor zowel hun toestel als hun abonnement. Dit is erg zonde, want je kunt beter een sim only abonnement nemen. Een sim only abonnement brengt een hoop voordelen met zich mee.

Geen kans op een negatieve bkr-registratie

Om te beginnen is een sim only abonnement een betere keuze ten opzichte van een telefoon abonnement omdat je hierdoor geen bkr-registratie krijgt. Als je een telefoon op afbetaling hebt die meer dan tweehonderdvijftig euro kost, zal je als je één keer te laat of niet betaald een negatieve bkr-registratie kunnen krijgen. Een negatieve bkr-registratie is erg vervelend, want hierdoor zal je bijvoorbeeld moeite hebben met het afsluiten van een hypotheek of andere lening.

Je betaalt geen rente

Een ander voordeel aan een sim only abonnement is dat het voordeliger is. Als je een telefoon abonnement hebt zal je maandelijks geld moeten betalen voor je toestel. Omdat dit een lening is, zal je uiteindelijk net als over iedere andere lening ook rente over de lening betalen. Hierdoor zal je uiteindelijk meer geld betalen voor een toestel, terwijl je deze ook gewoon los kunt kopen.

Een sim only abonnement is voordeliger

Tot slot is het ook erg fijn dat een sim only abonnement voordeliger is dan een telefoon abonnement. Een sim only abonnement is in de prijs een stuk voordeliger dan een telefoon abonnement. Daarnaast is het ook erg fijn dat je niet over je abonnement heen kunt gaan. Hierdoor zal je geen onverwachte hoge kosten ervaren omdat je over je abonnement bent. Je kunt als je abonnement op wel makkelijk extra tegoed aan je simkaart toevoegen.

Abonnementen vergelijken Als je een sim only abonnement wilt, is het verstandig om verschillende abonnementen te vergelijken met elkaar. Je kunt online makkelijk en overzichtelijk sim only vergelijken. Zo kan je makkelijk een goedkoop abonnement afsluiten met veel tegoed.