Het hebben van een bedrijfspand is voor veel ondernemingen een mooie stap in de goede richting. Dit geldt voor bedrijven van iedere grootte. Een kantoorpand van honderden vierkante meters kan voor een multinational net zo verademd werken als een kantoor van drie bij drie voor een eenmanszaak. De conclusie die hierin wel te trekken valt is; een bedrijfspand is voor iedere onderneming een uitkomst! In een bedrijfspand kan rustig gewerkt worden aan de doelstellingen van de onderneming zonder hierin de privésfeer mee bezig te hoeven zijn. In deze blog geven we je enkele tips als het gaat om jouw potentiële bedrijfspand.

Bedrijfspand huren

Voor veel ondernemingen zal een bedrijfspand huren de beste optie zijn. Dit komt omdat het grootste deel van de ondernemingen niet van dusdanige grootte is dat kopen een reële optie is. Het vinden van een bedrijfspand is voor veel mensen echter behoorlijk lastig. Dit komt doordat er ontzettend veel vraag is naar huurpanden. Er ontstaan steeds meer ondernemingen in Nederland en al deze ondernemingen zijn op zoek naar een standplaats. Het kan hierin een uitkomst zijn om een huurbemiddelaar in de arm te nemen. Deze kan je helpen bij het vinden van de perfecte werkplek voor jouw bedrijf.

Bedrijfspand kopen

Het kopen van een bedrijfspand is in de meeste gevallen de beste oplossing. Dit komt omdat iedere maand huur die je betaald in principe een weggegooid bedrag is. Wanneer je een bedrijfspand koopt, zij het met een hypotheek bedrijfspand, is dit een investering voor de lange termijn! Het pand wordt dan onderdeel van de inboedel van jouw onderneming en wordt tegelijkertijd gezien als een investering in vastgoed. Als je ieder jaar een goede winst draait dan kun je overigens al redelijk snel een bedrijfspand kopen. Er zijn namelijk altijd investeerders op zoek naar vastgoed financieren. Als jij als ondernemer een investeerder kunt overtuigen van jouw bedrijfsidee, dan willen de investeerders je graag helpen met het financieren van het bedrijfspand. Houd er met koop wel rekening mee dat je voor een langere tijd in het gebouw dient te zitten. Koop het bedrijfspand dan ook altijd met ingecalculeerde groei van jouw bedrijf. Zo kun je in ieder geval naast je huidige medewerkers nog tal van medewerkers aannemen zonder weer te hoeven verhuizen.