Heb je de luxe om je kantoorplek helemaal zelf in te richten? Lees dan snel verder om je te laten inspireren.

Bureau

Als je de luxe al hebt om je kantoorplek uit te kiezen, kies dan voor een verstelbaar bureau. Hierdoor kan je staan en zitten afwisselen. Dit is veel beter voor je houding. Zitten wordt ook wel ‘het nieuwe roken’ genoemd, omdat lang zitten slecht voor je gezondheid is. Een goed bureau is aangepast op de hoogte waarop je armen goed kunnen leunen op je bureau. Hierbij moeten je schouders ontspannen zijn.

Bureaustoel

Kies een goede bureaustoel die je kunt instellen naar jouw lichaam. Je kunt hiervoor advies vragen bij de arbo arts of een ergotherapeut. Die kan goed kijken naar je houding en hoe jouw bureaustoel je goed ondersteunt. Zo is het belangrijk niet te hoog of te laag te zitten met je bureaustoel. Zorg er daarom voor dat niemand anders je bureaustoel gebruikt en gaat verstellen. Voor de afwisseling is een fietsstoel goed. Hierdoor blijf je in beweging. Als je veel last hebt van je rug kan een fitnessbal fijn zijn om op te zitten. De fitnessbal dwingt je om rechtop te zitten, omdat je geen leuning hebt.

Raamdecoratie

Kies voor gordijnen waarmee je de hoeveelheid lichtinval kunt reguleren. Met te veel lichtinval kan je jouw laptop of computer door het tegenlicht niet goed zien. Tijdens een vergadering of training wil je juist meer licht, zodat je geconcentreerd blijft. Als het te donker is in jouw kantoor maakt je lichaam namelijk melatonine aan. Dit is een slaaphormoon dat je slaperig maakt. Met duo rolgordijnen en jaloezieën van Veneta.com kan je de lichtinval aanpassen. Zit je op zolder? Kies dan voor een dakraam rolgordijn.

Brainstorm

Een memo- of prikbord is handig om te brainstormen. Hierdoor blijf je creatief en kan je jouw ideeën zichtbaar maken. Dit is ook fijn, omdat je ogen dan ook rust krijgen van het scherm. Te lang achter een scherm zitten is niet goed voor je ogen en je creativiteit.

Locatie

Mag je zelf kiezen waar je kantoorplek is? Kies dan een plek waar er weinig geluid is en een kantoorplek waarbij de muren geluidsdicht zijn. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor afleiding. Kan je helaas niet kiezen en is er veel achtergrondgeluid? Gebruik dan noise cancelling oordopjes of een koptelefoon.