Inmiddels heeft iedereen er wel ervaring mee, het thuis werken. Sommige van ons waren al bekend met deze ervaring voor de corona periode, de ondernemer. Veel ondernemers kiezen er vooral in de begin jaren voor om te werken vanuit thuis. Iedereen die thuis werkt zal het erkennen, je vind geen rust. Het is erg belangrijk dat deze gebieden gescheiden zijn. Je wilt soms even geen kinderen als je werkt en geen werk wanneer je bij je gezin bent. Veel van ons zullen dit herkennen, maar andere zweren bij het werk vanuit huis. Wat is de beste optie? Een fijn kantoor vanuit je huis of een offices for rent? De keuze zal moeilijk zijn. Met de volgende tips en adviezen, zal de keuze een stuk makkelijker worden.

Wat zijn de voordelen van een kantoor?

Het hebben van een kantoor kan veel voordelen geven. Het belangrijkste aspect is dat je je werk en privéleven gescheiden kan houden. Dit zal je enorm veel rust geven en je zal beide taken beter kunnen uitvoeren. De twee werelden mengen zich niet meer. Je hebt ook een professionele omgeving om klanten te ontvangen. Nooit meer hoef je bang te zijn, dat er een huilend kind binnenkomt wanneer je in gesprek bent met een klant. Wanneer je in de ochtend naar een kantoor moet rijden kan je echt in de werkmodus komen. Tegenwoordig is het ook een stuk makkelijker om aan een kantoorruimte te komen. Denk bijvoorbeeld aan office space for rent. Dit zal een stuk minder kosten dan het kopen van een kantoorpand.

Voordelen van een thuiskantoor

Het werken aan huis heeft natuurlijk veel voordelen. Het werken vanuit huis kan je het gevoel geven alsof je niet hoeft te werken. Het niet gescheiden houden van werk en privé kan ook veel voordelen hebben. Zo kan je heel flexibel switchen tussen werk en gezin. De plan problemen zullen verleden tijd zijn. Je kan ook later je bed uitkomen, er is immers geen reistijd. Geen lange files meer of openstaande bruggen die je ochtendstress geven. Je stapt uit bed, maakt je klaar en kan gaan werken. Niet alleen verlies je deze tijd niet meer, je bespaard ook de kosten van het reizen. Na de lange werkdag kan je opstaan en beginnen aan het eten. Ook het lang en moeilijke zoekwerk naar een kantoorruimte blijft je bespaard. De vastgoedmarkt is op dit moment erg prijzig en de vraag naar panden is hoger dan ooit. De kosten die het kopen of huren van een ruimte met zich meebrengt kan je investeren in je bedrijf. Het ontvangen van klanten kan ook makkelijk in een thuiskantoor, wanneer je deze netjes houdt en afspraken maakt met je gezin over het niet storen tijdens de gesprekken.

Wat is de beste optie voor mij?

Dit is lastig te zeggen, er is geen vaste handleiding die je het juiste antwoord geeft. Wat de beste optie is, hangt geheel af van je persoonlijke omstandigheden. In wat voor branche werk je? Heb je werknemers in dienst? Hoe groot is je huis? Wat is je financiële situatie? Kies de optie die het beste bij jouw en je bedrijf past. Vaak zal de optie waar je je het prettigst bij voelt, de beste zijn.