Daar waar zakelijke events voor veel bedrijven behoorde tot de normaalste zaak van de wereld is dat in 2020 wel veranderd. Door de beperkte groepsgroottes die toegestaan waren was het niet meer mogelijk om netwerkbijeenkomsten te organiseren. Toch zijn er in de loop van het jaar voldoende alternatieven bedacht om toch bij elkaar te komen. Middels een webinar kan jij toch kennis verspreiden en online samen komen zonder fysiek bij elkaar te zijn. Toch is het organiseren van een webinar geen gesneden koek voor iedereen. Wij geven je daarom een aantal tips voor het organiseren van een webinar.

Kies een fysieke zendlocatie

Ga jij een webinar organiseren voor klanten? Dan is het verstandig om als organisator een fysieke locatie te kiezen vanuit waar je een webinar kunt houden. Deze locatie heeft logischerwijs een mooi podium waar je representatief kunt spreken. Bovendien hoef jij je ook geen zorgen te maken om de technische aspecten van de stream. Dit wordt helemaal voor je geregeld. Hierdoor kun je je echt richten op de inhoud van jouw webinar in plaats van dat je je zorgen hoeft te maken om de werking van de stream.

Bespreek van tevoren een agenda

Om te zorgen dat iedereen actief participeert in de webinar is het verstandig om van tevoren een agenda te delen met alle aanwezigen. Zodoende weet iedereen goed wat ze kunnen verwachten en mogelijk alvast vragen op papier zetten. Zo kan je tijdens de webinar echt de diepte in gaan in plaats van dat het allemaal wat op de oppervlakte blijft. Onder aan de streep zorgt dit er voor dat er meer van de informatie blijft hangen en daarmee ook automatisch de associatie met jouw bedrijf.

Goede aftersales

Ook al is je primaire doel van een webinar niet per se om meer klanten te krijgen, is het natuurlijk mooi als dat wel gebeurt. Zorg er daarom voor dat je ook na de webinar bij de doelgroep op de radar blijft staan. Stuur een week na de webinar een herinneringsmail of vraag om een beoordeling. Zodoende blijft je naam beter hangen en krijg je misschien nog wel feedback om jouw volgende webinar te verbeteren.