Wie thuis werkt, of op kantoor, heeft daar meestal goede verlichting bij nodig. De meest voorkomende zakelijke verlichting zijn voornamelijk 2 type verlichting, namelijk: lichtbakken, geïntegreerd in het systeemplafond, of nog eenvoudiger: tl buizen.

TL buizen van oudsher

Wie kent niet de aloude tl buis? Op de meeste werkplekken, of het nu op een professionele plek thuis is, op kantoor, of op school: je komt niet om de tl buis heen. TL buizen vormen een baken van effectief licht en hebben zichzelf door de jaren heen ruimschoots bewezen. Om toch een klein minpuntje te benoemen waar het de traditionele tl balk betreft, ze zijn een stuk minder energiezuinig dan led lampen. Traditionele tl buizen gebruiken circa 50% meer stroom dan led verlichting.

LED tl verlichting

Wist je dat tl buizen ook in led verlichting verkrijgbaar zijn? Je behaalt hetzelfde lichtrendement en voordeel uit led tl armatuur, alleen bespaar je dan zo’n 50% op stroomkosten en dat tikt aan gedurende het jaar. Wie energiezuinigheid hoog in het vaandel heeft staan doet er verstandig aan om in zijn geheel over te stappen op led verlichting: ook op kantoor. Zo doe je er verstandig aan om complete led tl armatuur aan te schaffen voor op kantoor.

Voordeel van complete led tl armatuur

Complete led tl armatuur wil zeggen dat je zowel de behuizing als de tl buis tezamen aanschaft. Het voordeel hiervan is dat de tl verlichting direct in zijn geheel gemonteerd kan worden en dat armatuur en lamp matchen met elkaar. LED tl buizen en armatuur zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De meest voorkomende maten betreffen lengtes van: 60 cm, 120 cm en 150 cm. Het vermogen per buis ligt tussen de 18 en maximaal 60 watt, of men kiest voor een dubbele armatuur. 

De huidige generatie led tl verlichting biedt voordelen als:

  • Een hoge mate van energiezuinigheid
  • Voordelige aanschafprijs
  • Lange levensduur
  • Verkrijgbaar in vele kleurschakeringen, van warm licht tot helder licht en in een breed kleurenscala
  • Geen schraal, fel licht, wat voorheen kenmerkend was

Led tl verlichting in de praktijk

Het voordeel van (led) tl buizen is dat zij nauwelijks opvallen op het plafond. Het investeren in lichtbakken betekent doorgaans een duurdere keuze ten opzichte van led tl verlichting. Daarbij is led tl verlichting ook waterdicht of spatproef verkrijgbaar; ideaal indien je bijvoorbeeld buitenshuis je werkplek hebt, zoals in een schuur of in een vochtige ruimte. Ook daar kun je kiezen voor led tl verlichting. 

Tot slot is er de keuze in materiaal uitvoeringen. Zo zijn armaturen in aluminium, maar ook in kunststoffen als plexiglas of polycarbonaat verkrijgbaar, in de kleuren wit of grijs. 

De investering in led tl verlichting is een mooie, duurzame keuze: voor thuiswerken of op kantoor!