Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun water te ontharden. Maar waarom is dat eigenlijk? Zacht water is niet per se beter voor je gezondheid. Maar als leidingwater is het veel beter om gebruik te maken van zacht water. Veel mensen kiezen er daarom voor om een waterontharder in huis te halen.

Wat is water ontharden?

Water bevat van nature verschillende mineralen zoals calcium en magnesium. Of een watervoorziening als “hard” of “zacht” wordt beschouwd, hangt af van hoeveel van deze mineralen zich in het water bevinden. Bij het proces van het ontharden van het water worden deze mineralen gescheiden. Dit zorgt namelijk ook voor de kalkaanslag en de hardheid van het water. Zacht water bevat minder calcium en/of magnesium dan hard water.

Het nut van een waterontharder

Er zijn een aantal redenen om een machine in huis te halen die het water kan ontharden. De voordelen van een waterontharder zijn voornamelijk dat kalkaanslag voorkomen wordt. Hierdoor zullen huishoudelijke apparaten zoals wasmachines ook langer meegaan, omdat er minder snel kalkaanslag kan vormen. Het bespaart natuurlijk ook een hoop schoonmaakwerk in de douche en in de keuken. Het is niet per se gezonder om te drinken maar het is wel beter voor de huid om te douchen met zacht water.

Waterontharder in huis halen

Heb je ook regelmatig last van kalkaanslag of een droge huid na het douchen? Dan kan het zeker lonen om een waterontharder in huis te halen. Het ontharden van water gebeurt dan automatisch en dit zorgt er ook voor dat huishoudelijke apparaten die gebruik maken van leidingwater een stuk langer mee zullen gaan. Waar wacht je nog op? Volg de link in dit artikel en bestel je eigen waterontharder.