Het kiezen van de juiste pen is echt veel moeilijker dan het klinkt, met zoveel verschillende soorten pennen die beschikbaar zijn. Het is meer dan in het wilde weg iets kiezen om mee te schrijven. Je moet je niet alleen op de pen zelf richten, maar ook op de puntgrootte, het type inkt en de kleurkeuze. Met een specifieke pen zullen deze kenmerken je algehele schrijfervaring helpen verbeteren. Er is keuze genoeg bij de aanschaf van je volgende pen, of het nu voor iedereen is op kantoor of gewoon een of twee pennen voor op je bureau. Weet je niet zeker welke pen je moet kopen? Bekijk hieronder de verschillende soorten pennen die verkrijgbaar zijn. 

Balpen

Een van de meest populaire en bekende soorten pennen is de balpen. Bij balpennen wordt inkt op oliebasis gebruikt, die gemakkelijker droogt dan andere soorten inkt. Wanneer je ermee schrijft, betekent dit dat je minder vlekken maakt. Omdat de inkt dik is, verbruiken balpennen bij het schrijven minder inkt, waardoor ze langer meegaan dan andere soorten pennen. 

 Parker pennen kopen
Parker pennen kopen

Vulpen

Vulpennen geven een klassieke uitstraling en kunnen het handschrift verbeteren. Daarnaast,  wordt het aangedreven door inkt op waterbasis, die meestal in wegwerppatronen wordt bewaard. De inkt stroomt van een intern reservoir naar het penpunt. Ze worden meestal gebruikt in zakelijke omgevingen, maar zijn ook zeer geschikt voor kalligrafie en formele huwelijksuitnodigingen.

Vulpennen geven een klassieke uitstraling en kunnen het handschrift verbeteren
Vulpennen geven een klassieke uitstraling en kunnen het handschrift verbeteren

Rollerball pennen

Rollerball pennen gebruiken dezelfde stijl als balpennen, maar dan met inkt op waterbasis. Inkt op waterbasis vloeit sneller en trekt meer in het papier dan balpeninkt. Er is minder druk nodig om het vloeien te bevorderen en het geeft een soepele, ontspannen schrijfervaring. En rollerbalpennen zijn perfect voor het schrijven van tekst met donkere en fijne lijnen, omdat de inkt zo soepel vloeit. Natuurlijk zijn sommige pennen beter geschikt voor bepaalde situaties dan andere. Parker pennen kopen kan eenvoudig en snel online gebeuren, zo verlies je geen tijd met het bezoeken van een winkel.