De perfecte tuin is een combinatie van zorg, onderhoud en aandacht voor detail. Je kunt een goed gazon hebben als je er dagelijks of wekelijks op let. Het hebben van het juiste gereedschap is een gegarandeerde manier om je gazon te verzorgen en goed te onderhouden.

Maai het gras regelmatig

Het onderhouden van een goed verzorgd gazon met de juiste maaihoogte is een van de belangrijkste stappen om je gazon er op zijn best uit te laten zien. Een mooi en goed onderhouden gazon zal ook minder snel ongedierte en onkruid aantrekken. Het is dus belangrijk om te allen tijde de hoogte van je gras in de gaten te houden. De ideale grashoogte voor de meeste situaties is 6-12 cm lang. Zo kan er voldoende zonlicht binnendringen voor een adequate fotosynthese en tegelijkertijd behoudt het een nette uitstraling. Als je niet veel tijd hebt om in de tuin te werken, overweeg dan om een elektrische grasmaaier te kopen in plaats van een handmatige. Ze zijn gebruiksvriendelijker en hebben minder onderhoud nodig.

Gebruik een bladblazer

Als je je tuin schoon wilt houden, kun je een bladblazer gebruiken. Met een bladblazer kun je vuil van je gazon verwijderen of de tuin in het algemeen opruimen. Daarnaast kun je met een bladblazer ook dood gras en dode bladeren van je gazon verwijderen.

Gebruik een heggenschaar

Zorg ervoor dat je bekend bent met het juiste gebruik van een heggenschaar voordat je dit gereedschap probeert. Draag altijd beschermende kleding zoals handschoenen en een veiligheidsbril bij het werken met een heggenschaar. Draag indien mogelijk stevige werkschoenen in plaats van sportschoenen. Die bieden mogelijk niet voldoende bescherming in geval van een ongeval. Zorg er ook voor dat je haag op minstens een meter afstand van elke structuur zoals muren en hekken is getrimd.

Water en bemesting

Goed water geven en bemesten zijn de belangrijkste stappen bij het onderhouden van je gazon. Water geven helpt je ​​gazon gezond en groen te houden, terwijl bemesting de groei bevordert. Het wordt aanbevolen om minimaal één keer per week ongeveer 30 minuten tot een uur water te geven. Je moet het echter ook om de twee weken langer besproeien als de buitentemperaturen extreem hoog zijn.