Gemak dient de mens

Het inzetten van een lift bij het overhuizen is een heuse aanrader. Aanrader? Nee, het is een absolute must!

Het huren van een verhuislift is ook heel goed betaalbaar. Zeker als je bedenkt dat je er, naast schade aan je rug of de inboedel, een hele hoop tijd mee bespaart. Als de lift er toch staat, kun je er namelijk ook al het kleinere spul op naar boven of beneden verplaatsen. Alles wat het van je vraagt, is een simpele druk op de knop.

Verhuizen

Zelden blijft een mens zijn of haar leven lang op één enkele plek wonen. De meesten van ons verhuizen regelmatig van de ene plek naar de andere. Soms gaat het om het verlaten van het ouderlijk huis. Andere keren omdat we de bovenwoning verruilen voor een vrijstaand huis. Of juist andersom, het oude woonhuis voor een penthouse.

Dagelijks vinden er in Nederland honderden verhuizingen plaats. Een operatie die we uiteraard terdege moeten voorbereiden. Zeker omdat we in en rond onze woonstek meestal een hele inboedel hebben verzameld. Persoonlijke spullen die we willen meenemen naar de nieuwe woonstek. Het liefst snel en veilig.

Verhuizen vraagt om een plan

Vergis je vooral niet in wat er bij het verhuizen allemaal om de hoek komt kijken. We hebben nogal eens de neiging om in de voorbereiding om ons heen te kijken en te denken dat het overhuizen zo is gepiept. Zonder te bedenken wat er allemaal nog op zolder staat, achter in de kast ligt opgeborgen of onder het trapgat.

Veel mensen concluderen pas achteraf dat de hele verhuizing meer om handen had dan gedacht. Alleen de voorbereiding al om je spullen uit te zoeken, in te pakken en klaar te zetten. Dat alles doe je, voordat je spullen moeten worden overgehuisd.

Verhuizen van of naar een bovenverdieping

Waar we ons vaak helemaal vergissen, is als het gaat om het verhuizen van of naar een bovenverdieping. Te denken dat je alles wel even door het veelal nauwe Hollands trapgat krijgt. Fout!

Overweeg daarom een verhuislift te huren bij het overhuizen. Ze zijn beschikbaar in alle maten, dat wil zeggen voor alle hoogtes. Niet alleen ideaal voor het meubilair dat niet zomaar door het trapgat of trappenhuis gaat. Zoals je bed of matras, je driedelig bankstel, de eettafel of een groot schilderij. Zaken die je ook niet zomaar vanaf het balkon aanreikt of binnenhaalt.

De kans dat je de meubelstukken beschadigt is reëel. Maar wat te denken van je rug of knieën? Nog veel belangrijker uiteindelijk, want als je daar doorheen gaat, staat de verhuizing mogelijk ook meteen stil. En ondertussen is je dierbare driezitter in het trapgat blijven steken.

Of wat te denken van die twee meter hoge palm in een pot? Die zal mee ja, maar hoe krijg je dat voor elkaar als je deze niet eens fatsoenlijk met twee man kunt oppakken? Laat staan van de trap krijgt gesjouwd, door de smalle voordeur? Je wilt toch niet net als Laurel en Hardy met palm en al van de trap vallen, door de voordeur, de straat op?