Voor een verhuizing met een kantoor kunnen meerdere redenen zijn. Zo kan het zijn dat je ruimte te kort hebt, maar daarentegen komt het ook veel voor dat er ruimte te veel is. Wanneer je wilt verhuizen met het kantoor, komt hier aardig wat werk bij kijken. Het is dan ook sterk aan te raden om een goede voorbereiding te treffen. Zo voorkom je dat je voor onverwachte problemen komt te staan.

Plan de verhuizing goed in

Wanneer je een kantoor wilt verhuizen, is het van belang dat je dit goed inplant. Je dient dit zowel met je werknemers als klanten/partners goed af te stemmen. Zo voorkom je dat het een grote chaos wordt en uiteindelijk veel omzet misloopt. Plan dan ook een gesprek in met je werk team en overleg de situatie. In de meeste gevallen kom je samen namelijk tot betere ideeën. Bovendien kan je daardoor een betere inschatting maken van de risico’s.

Ga je de verhuizing zelf organiseren of laat je dit doen door een verhuisbedrijf?

Op het moment dat je gaat verhuizen kun je ervoor kiezen om alles zelf te regelen. Echter, naast het ondernemen kan dit erg lastig zijn. Zo heeft een gemiddelde ondernemer al nauwelijks tijd over en zorgt het regelen van de zaken rondom de verhuizing al voor genoeg moeilijkheden. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om een verhuisbedrijf Amsterdam in te schakelen. Zo kunnen zij de verhuizing overnemen gaat het over het algemeen stukken sneller.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Bij een verhuizing is het van groot belang dat je gebruik maakt van de juiste hulpmiddelen. Zo zijn hondjes bijvoorbeeld niet te vergeten bij een verhuizing. Naast hondjes is het ook verstandig om voldoende verhuisdozen te kopen. Met behulp van verhuisdozen kun je namelijk stukken efficiënter werken. Als de nieuwe of de huidige kantoorruimte niet op de begane vloer is, kan dit erg lastig zijn bij de verhuizing. In die situaties kan een verhuislift huren in Amsterdam erg goed uitpakken. Dit omdat je daardoor stukken sneller kunt werken en je niet met zware meubels van de trap op/af hoeft te lopen. Bovendien vallen de kosten van het huren van een verhuislift erg mee. Het is hierbij wel van belang dat je in zee gaat met de juiste partij. Daardoor weet je vooraf waar je aan toe bent en kun je daar beter op inplannen. Vraag daarom bij meerdere bedrijven een offerte aan.

Stel belanghebbenden op de hoogte

Wanneer je gaat verhuizen is het van belang dat je de mensen in je omgeving op de hoogte stelt. Dit gaat zowel om je klanten als om je familie. Daarnaast is het ook verstandig om vooraf bepaalde abonnementen over te zetten. Het zou bijvoorbeeld erg balen zijn als je de eerste week zonder internet zit in de nieuwe bedrijfsruimte. Bel daarom vooraf naar de verschillende partijen en zorg ervoor dat alles direct na de verhuizing weer van start kan gaan. Hiermee voorkom je dat je afspraken niet nakomt of omzet misloopt.