Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en je nog aan het orienteren? Misschien is een houten vloer wel wat voor jou! Dit prachtige natuurproduct heeft een compleet eigen uitstraling en past in elk interieur. Het is een investering, maar een houten vloer gaat dan ook wel enorm lang mee. Nog aan het twijfelen? Hieronder hebben we de voordelen van een houten vloer voor je op een rijtje gezet!

Tijdloos

Een houten vloer is echt tijdloos. Deze vloer raakt nooit uit de mode en past zoals we al eerder zeiden in elk interieur. De vloeren gaan tientallen jaren mee, dus het is fijn dat ze altijd mooi blijven. En gaat de vloer slijten? Je kunt een houten vloer eenvoudig schuren en opnieuw in de lak zetten. Zo heb je weer een compleet nieuwe vloer, zonder deze te hoeven laten leggen. Daarnaast kun je ook voor een andere kleur lak kiezen. Zo krijgt je vloer een helemaal nieuwe uitstraling. Met wat lak heb je dus eigen een compleet nieuwe vloer!

Gemakkelijk in onderhoud

Sommige vloeren hebben best veel onderhoud nodig, maar dit is bij een houten vloer niet het geval. Verwijder het vuil eenvoudig van de vloer met de stofzuiger en dweil de vloer daarna. Eventueel kun je hiervoor speciaal reinigingsmiddel voor gebruiken. Er worden veelal speciale reinigingssets verkocht, waarmee je alles in huis hebt om een houten vloer schoon te mkaen.

Geschikt voor vloerverwarming

Veel mensen denken dat bij een houten vloer, vloerverwarming niet mogelijk is. Maar bij een aantal houtsoorten is dit helemaal geen probleem! Denk bijvoorbeeld aan Kambala, Eiken of Afzelia. Maar er zijn zeker nog meer soorten waarbij dit mogelijk is. Vraag een expert zoals Kwaliteitparket naar de mogelijkheden.

Uniek en knusse uitstraling

Een houten vloer is een natuurproduct. Dit betekent dat elke houten vloer uniek is. De structuur, de afwerking, het uiterlijk is bij elke vloer anders. Wil je dus echt een speciale vloer? Kies dan voor een houten vloer. Deze vloer heeft een echt eigen karakter en straalt veel warmte uit!