Steeds meer mensen werken thuis en dat zorgt ervoor dat de werkomgeving en woonomgeving aan elkaar gekoppeld worden. Hoewel het wel belangrijk is om een goede balans te houden tussen werk en privé wil je natuurlijk wel dat alle ruimtes altijd gemakkelijk schoon te houden zijn. Een van de meest hygiënische en voordeligste vloeren die er tegenwoordig zijn is de gietvloer.  We vertellen u graag wat meer over de voordelen van gietvloeren en de mogelijkheden op het gebied van afwerking.

De voordelen van een kunststof gietvloer

Kunststof gietvloeren beschermen het onderliggende beton tegen vocht, vlekken, vet en scheuren. Op de lange termijn, bespaart u een groot deel van de schoonmaak en onderhoudskosten omdat het niet meer nodig is om de vloer of het tapijt iedere dag schoon te maken. Als u de aanschaf prijzen verspreid over de jaren dat je er gebruik van kunt maken is de gietvloer prijs bovendien vrij voordelig. Een gietvloer is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en beschermt de ondergrond tegen vloeistoffen. 

Populaire keuze: betonlook vloer

Er zijn verschillende manieren om een gietvloer af te werken, het is ook mogelijk om de kunststof gietvloer de uitstraling van een traditionele betonvloer te geven. In dat geval spreekt u over een betonlook vloer. Dit is een naadloze vloer gemaakt van een kunststof epoxy hars. Vandaag de dag wordt de betonlook vloer ook vaak thuis gebruikt, omdat het naadloze oppervlakken mogelijk maakt en met een dikte van slechts 3 mm op verschillende materialen kan worden aangebracht; het kan worden gebruikt om de vloer te bedekken maar ook voor andere toepassingen.

Betonlook gietvloer
Betonlook gietvloer

Gietvloer laten aanbrengen

De voordelen van gietvloeren zijn talrijk. Een lange levensduur, verschillende mogelijkheden qua afwerking en gemak in onderhoud zijn daarbij het belangrijkst. Een gietvloer beschermt de ondergrond bovendien. Wilt u ook graag een gietvloer laten aanbrengen? Neem contact op met een specialist in uw regio.