Er zijn tegenwoordig steeds meer soorten vloeren op de markt waardoor je als consument bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Welke soort vloer moet je dan kiezen? Je hebt natuurlijk de traditionele houten vloer, laminaat voor een kleiner budget, en PVC wat gemakkelijk schoon te maken is. Maar er is ook een soort vloer die al deze voordelen in één complete oplossing biedt. En dan hebben we het over de gietvloer. Een gegoten kunststof vloer gaat lang mee en is daardoor op de lange termijn voordeliger dan je denkt. Bovendien is het onderhoud een fluitje van een cent, we vertellen je er graag meer over.

De voordelen van een gietvloer in huis

Zoals je al kort hebt kunnen lezen gaat een gietvloer langer mee dan je gewend bent van traditionele soorten vloeren. Daar waar een houten vloer slechts een aantal jaar meegaat zonder beschadigd te raken, kan een gietvloer wel decennia lang meegaan. Als je de vloer wil schoonmaken dan ben je hier bovendien niet veel tijd en geld aan kwijt. Het reinigen kan je eenvoudig doen met een dweil, water en een niet chemisch schoonmaakmiddel. Door de eenvoud en het onderhoudsgemak is een gietvloer een van de meest hygiënische vloeroplossingen. Bovendien is een kunststof gietvloer in diverse varianten aan te brengen. Je kan kiezen uit veel verschillende kleuren maar ook voor de uitstraling van een traditionele betonvloer. In dat geval raden we aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van beton ciré.

Beton ciré voor een natuurlijke uitstraling

Een van de voordelen van beton ciré is dat het zorgt voor een natuurlijke uitstraling in je interieur. De goede kleur kiezen is de volgende stap. Beton ciré is een natuurproduct maar kan desondanks in diverse kleuren worden aangebracht. Toch kiezen de meeste mensen voor de natuurlijke grijze uitstraling. Mocht dat niet wenselijk zijn dan zijn er tientallen kleuren om uit te kiezen. Naast het aanbrengen van beton ciré op de vloer is het ook mogelijk om dit natuurproduct op de wanden en plafonds toe te passen. 

Gievloer keuken
Gievloer keuken

Zelf doen of een vakman inhuren?

Als je eenmaal besloten hebt om een kunststof gietvloer of beton ciré vloer in huis te halen dan sta je voor het volgende dilemma. Ga je het zelf doen of huur je voor deze complexe klus toch liever een vakman in? Zoals je wellicht al gedacht had; voor een dergelijke klus is het handig dat je enige technische kennis hebt, en het liefst ook nog enige ervaring. Daarnaast moet je beschikken over specialistisch gereedschap en het juiste materiaal in huis halen voordat je aan de slag kan met het gieten van een vloer.